Yelisey sarayının baş aşpazının kitabı təqdim olunub

 

 

   Parisdəki Azərbaycan Mədəniyyət Mərkəzində Fransa prezidentinin iqamətgahının - Yelisey sarayının baş aşpazı Giyom QomezinKulinariya” kitabının təqdimat mərasimi keçirilib.

   Azərbaycanın Fransadakı səfiri Rəhman Mustafayev tədbirdə çıxış edərək Heydər Əliyev Fondunun mədəniyyətimizin və milli mətbəximizin dünyada, xüsusilə də Fransada təşviqi ilə bağlı həyata keçirdiyi layihələrdən danışıb.

   Azərbaycan kulinariya mədəniyyətinin tarixinə toxunan R.Mustafayev bildirib ki, yemək masası mədəniyyətlərarası dialoqun təşviq edilməsi üçün sadə və birbaşa vasitədir. Kulinariya mədəniyyəti və tarixi ilə bağlı tədqiqatlar cəmiyyətimizin sosial, siyasiiqtisadi mutasiyalarını aydın şəkildə görməyə imkan verir. Kulinariya mədəniyyəti insanları və mədəniyyətləri bir araya gətirir.

   Bu nəşrin digər qastronomiya kitablarından fərqləndiyini qeyd edən G.Qomez kitabda mətbəx texnikasına üstünlük verildiyini vurğulayıb. O, cəmiyyətin bütün sahələri kimi kulinariyanın da daim inkişafda olduğunu bildirib.

  

 

Mədəniyyət.- 2017.- 24 noyabr.- S.9.